Јовановска: Левица ќе застане позади секоја дискриминирана општествена група

Во предизборната програма на Левица опфативме многу мерки кои што се однесуваат на пензионерите: линеарно зголемување на пензиите од 5.000 денари; утврдување на минимална пензија во висина од 2/3 од просечната плата; нови државни пензионерски домови, намалување на старосната граница за одење во пензија: возраст од 60 години – за жени и 62 години – за мажи

Read more

(Видео) Премиера на новиот предизборен спот за Парламентарните избори 2024

Политичката Партија Левица го објави новиот предизборен спот за Парламентарните избори за 2024 година. „Цената која ја плаќаме за молкот

Read more

 (Видео) Премиера на првиот предизборен спот за Парламентарни избори 2024

Политичката Партија Левица го објави првиот предизборен спот за Парламентарните избори 2024 година. „Со децении веќе доаѓаат со план за

Read more

Јована Мојсоска – Шеф на Републичкиот изборен штаб за претстојните Парламентарни избори 2024

Од Политичиката Партија Левица објавја дека генералниот секретар на #Левица Јована МОЈСОСКА е назначена за Шеф на Републичкиот изборен штаб

Read more

Парламентарни избори во Грција со двајца главни ривали, Мицотакис и Ципрас

Во Грција денеска се одржуваат парламентарни избори на кои 9,8 милиони Грци ќе изберат 300 пратеници за четиригодишен мандат. Отворени

Read more

Левица на следните парламентарни избори надминува 100 илјади гласови

Агенцијата ИПСОС за потребите на ВМРО-ДПМНЕ спроведе теренска анкета на јавното мислење на 1.014 испитаници за периодот од 01 до

Read more