Како со години Љупчо Николовски и СДС со поголемиот брат ДУИ го уништуваат македонското овоштарство

Во 2014 година имаме извоз на домашно овошје скоро 160 милиони килограми. Сума сумарум, од 2015 до 2023 година извозот

Read more

Овоштарството пред колапс поради вазалната политика и санкциите кон Русија

Од државниот Завод за статистика излегоа со бројки кои се поразителни за овоштарството во Република Македонија. Домашното земјоделското производство на

Read more

Власта не обезбеди откуп на јаболката по достоинствени цени

Пишува Славе Туџаровски – Член на Левица – ЛО Ресен И оваа година почна бербата на јаболко во преспанскиот регион.

Read more