Брзи кредити – замка за граѓаните

Граѓаните потиснати од високата инфлација, тешката финансиска состојба и презадолженост во комерцијалните банки сè почесто бараат излез во брзите кредити.

Read more

Институциите против народот – Антикорупциска комисија заштитник на Народната банка и индиректно трет заштитник на Стопанска Банка АД Скопје

Текст објавен од Координативното тело за преземање активности за остварување на правата од приоритетните акции на Стопанска Банка – АД

Read more

Апасиев: Државата им поклонува на банките 41 милион евра годишно

Фејсбук статус на Димитар Апасиев, пратеник во Собранието на Република Македонија и претседател на Политичката партија Левица. „Ај вака, најпластично,

Read more

Македонија во должничко ропство – 8.6 милијарди евра е задолжена само кон надвор

Во целост ја пренесуваме реакцијата на Левица: „Степенот на задолженост на Република Македонија, повторно ја бранува јавноста. Впрочем единствената работа

Read more

Оштетени штедачи: Народна Банка дозволила криминал во Еуростандард Банка

Писмо од оштетени штедачи во Еуростандард Банка. Постојат различни облици на криминал, како по својата природа, така и по својата

Read more