Властите на Молдавија ги прогонува челните лица на партијата која победи на изборите во Гагаузија!

Оваа година, на 30 април и 14 мај 2023 година на територијата на автономната територијална единица Гагаузија, како дел од

Read more

Македонија помеѓу најсиромашните пет држави во Европа

Во листата од десетте најсиромашни земји во Европа седум се наоѓаат на балканот. Помеѓу петте најсиромашни држави две се членки

Read more