Нигер е новиот фронт во модерната Студена војна

Во ерата на американската униполарност, државите од Африка беа силно изложени на влијанието на Западот. Сиромашни, очајни и нестабилни, многу африкански

Read more

Владата на Макрон се спаси за 9 гласа

На протестите во Париз против реформата на пензискиот систем, демонстрантите синоќа запалија ѓубре, откако владата на францускиот претседател Емануел Макрон

Read more