Левица: Документите на ООН потврдуваат дека Бугарија ги дискриминира Македонците – Квислингшката Влада не презема ништо

На Македонците им е забрането да се изјаснуваат како такви во соседна Бугарија, постоењето на македонскиот јазик оваа земја целосно

Read more

Левица: Eди Рама го поддржува процесот за бугаризација на Македонците во Албанија

Во соседна Албанија, на 18-ти септември започна пописот преку кој власта на Еди Рама, помага за бугаризација на Македонците во

Read more