Премиера на претставата „Иванов“ во Македонскиот народен театар

Вечерва со почеток од 20 часот на Големата сцена во Македонскиот народен театар премиерно ќе се одигра претставата „Иванов“, по

Read more

Џемаил Максут – Македонски театарски и филмски глумец од турска народност

Пишува: Билјана Челик Максут е роден во Скопје на 8 мај 1933 година. Дипломирал на Филозофскиот факултет во Скопје, на

Read more