Исламската Република Иран ќе стане еден од најголемите производители на литиум во светот

Исламската Република Иран откри еден од најголемите резерви на литиум во светот, според извештајот објавен од Прес ТВ на 27

Read more

Мексико се освести, го национализира своето минерално богатство

Странските компании нема да можат да ископуваат литиум во Мексико откако претседателот Андрес Мануел Лопез Обрадор потпиша декрет за забрзување

Read more