„Бојата на музиката“, монографска, ретроспективна изложба на Ангел Петров

На иницијатива на Фондацијата Ангел Петров, велешани и македонската културна јавност, одбележуваат 90 години од раѓањето и 60 години творештво, на академскиот сликар Ангел

Read more

Изложба по повод 120 години од раѓањето на Никола Мартиноски

По повод јубилејот од 120 години од раѓањето на академикот и ликовен уметник Никола Мартиновски во Крушево ќе биде отворена

Read more

38-ма Меѓународна ликовна колонија „Дебрца 2023“

Во сабота, на 5 август, во селото Белчишта, општина Дебрца, во 19.30 часот, свечено ќе биде отворена 38-та Интернационална уметничка

Read more