(Видео) Мециновиќ: Во ЈСП се кршат работничките права

Обраќање на советникот од во Советот на Град Скопје – Амар Мециновиќ во однос на состојбата со ЈСП „Ќе ги потсетам

Read more

Поради заедничкото чествување со Бугарија Левица го чествуваше Св. Климент Охридски надвор од владиниот протокол

По повод чествувањето на Св. Климент Охридски, како еден од најсветлите празници на македонскиот народ, делегација на Левица, предводена од

Read more

Левица: Ги исполнуваме програмските ветувања – за потребите на Скопје формирана ЈУ за урбанизам

Соопштение на Политичката партија Левица – град Скопје Една од најприоритетните заложби на Левица – Град Скопје за локалната власт

Read more

Левица: Град Скопје, Општина Сарај и Владата обединети во уништувањето на езерото Треска

„Работниците во 1978 година солидарно и преку самопридонес го изградија езерото Треска, објектите и камповите околу него. Последните десетина години

Read more

Левица – Град Скопје: Под стреа на предизборна манипулација Шилегов се обидува да го покрие катастрофалниот ефект по градот од неговиот мандат

Никаква реализација во изминатите три години од страна на градоначалникот Шилегов за поставување заштитни стреи на деветте утврдени пешачки урбани

Read more