Јовановска: Левица ќе застане позади секоја дискриминирана општествена група

Во предизборната програма на Левица опфативме многу мерки кои што се однесуваат на пензионерите: линеарно зголемување на пензиите од 5.000 денари; утврдување на минимална пензија во висина од 2/3 од просечната плата; нови државни пензионерски домови, намалување на старосната граница за одење во пензија: возраст од 60 години – за жени и 62 години – за мажи

Read more

За локалната приказна и глобалните импликации: Интервју со Александар Симонов за неговиот пристап кон проблемите на заедницата

Интервју за порталот на ДСП Ленка со Александар Симонов, член на президиумот на Левица, советник во општина Свети Николе и

Read more

Соживот во Тетово: Помеѓу стравот од изгубената хармонија и очекувањата за подобро утре

Интервју за порталот на ДСП Ленка со Боби Илиевски – модератор на ЛО Тетово при политичката партија Левица како и

Read more

Аврамоска: Моќта на жената работничка е во единството и организираната борба против дискриминација

Интервју за порталот на ДСП Ленка со Виолета Аврамоска, советничка во општина Охрид од редовите на Левица и кандидат за

Read more

Димески: Или заедно ќе градиме заедничка унитарна држава, или ќе завршиме како иницијална каписла за поширок балкански конфликт на кој крајот не му е предвидлив

Интервју со Игор Димески, советник во општина Центар и кандидат за пратеник во ИЕ 6 Антропол:  Како дел од советничката

Read more