По реакција на Левица – донесена е одлука за забрана на извоз на огревно дрво и пелети

На вчерашната 63-та владина Седница, иако со задоцнување, конечно се донесе разумна одлука по реакцијата и апелите упатени од Левица

Read more

Левица: Бруталната масовна сеча на Јакупица и Даутица продолжува

Реакција на Левица – Зелен Сектор И покрај минатонеделната тотална забрана за сеча изречена од страна на ЈП Македонски шуми,

Read more

Левица: Нови 100 изгубени денови во министерството за животна средина

Реакција на Левица- Зелен Сектор Поминаа 100 денови од изборот на старо новата Влада. Министерот за животна средина Насер Нуредини,

Read more

Левица поднесе Иницијатива за вршење вонреден инспекциски надзор за несоодветна и инвазивна експлоатација на суровини

По пријава на жители од околината на Тетово за несоодветна и инвазивна експлоатација на суровини, Левица поднесе Иницијатива за вршење

Read more