Левица со иницијативна до Уставниот суд против законот за матична евиденција

Соопштение на Политичката Партија Левица Денес – понеделник (3 јули 2023 година), Правниот сектор на Политичката партија #Левица поднесе Иницијатива-претставка

Read more

Апасиев: ДУИ носи антимакедонски закони – Се укинува правниот поредок за западна Македонија

За денес е закажана Собраниска Седница на која по скратена постапка власта има цел да протурка десетина закони кои треба

Read more

Левица: Мешајќи се во внатрешните работи австрискиот амбасадор врши притисок за бизнис интереси

Реакција на Сектор за Надворешна Политика и Безбедност од Политичката Партија Левица По најавувањето на Предлог-Закон за изменување и дополнување

Read more

Стружани со месеци се жалат на гласната музика, инспекциите и МВР ништо не преземаат

Текстот е пријавен до редакцијата од загрижен граѓанин. Населението од Струга изминатиов период неколку пати реагираше дека во центарот на

Read more

Непотизам согласно законите

“Вработувањето на блиски роднини на функционери не кршат закони и се согласни со законите” Кај нас согласно со законите беше:–

Read more