ДИК прифати еден приговор на „Вреди“, ќе се прегласува во Желино

Државната изборна комисија (ДИК) на денешната седница на која ги разгледува приговорите од партиите поднесени во врска со парламентарните избори

Read more

ДУИ може да остане без два пратеника?

Државната изборна комисија денеска објави дека добила 27 приговори од коалициите кои учествуваа на парламентарните избори. Главната битка се бие

Read more

До ДИК се доставени 17 приговори за парламентарните избори

Досега до Државната изборна комисија (ДИК) пристигнале 17 приговори за парламентарните избори кои се однесуваат на постапката за сумирање на

Read more

ДИК: Надминат е неопходниот цензус при изборот на претседател

До 17 часот на претседателските избори гласале 452.412  гласачи. ДИК информира дека излезноста е 42,32 %, што значи дека е постигнат

Read more

ДИК: Избирачките одбори задолжително да ги прашуваат гласачите дали ќе гласаат за претседателски или за парламентарни избори

Државната изборна комисија (ДИК) апелираше избирачките одбори да ги почитуваат законските одредби и задолжително да ги прашуваат гласачите дали ќе

Read more

До полноќ партиите и коалициите треба да ги достават листите со пратеници до ДИК

Најдоцна до полноќ политичките партии и коалициите треба да ги достават листите за пратеници до Државната изборна комисија (ДИК) за

Read more

Апасиев: Кривична пријава за ДИК и АВМУ за поттикнување на кривично дело

Правниот тим на Левица спрема кривична пријава за ПОТТИКНУВАЊЕ на сторување кривично дело “Злоупотреба на средства од изборна кампања” против

Read more

Апасиев: Агенцијата за аудио и аудиовизуелни медиумски услуги, се обидува да нè натера да направиме кривично дело

Знаете ли дека Агенција за аудио и аудиовизуелни медиумски услуги, со амин на Државна изборна комисија / Komisioni shtetëror i

Read more

ДИК ги потврди кандидатурите на сите седум кандидати

Државната изборна комисија (ДИК) едногласно ги потврди кандидатурите на сите седум кандидати кои доставија кандидатури за избор на шеф на

Read more