Во Словенија ги зголемуваат даноците на банките, а во Македонија им растат профитите

Банките остварија над 250 милиони евра добивка во 2023 година и ги зголемија своите профити за 50 отсто, споредено со

Read more

Еднократното оданочување на екстра профитите освен што е задоцнето е и недоволно

Анализа на координаторот на Сектор Финансии при Политичката Партија Левица, Јулијана Штрковска Колариќ Предлог Законот за данок на солидарност или

Read more

Левица: Владата предлага измени во даночната регулатива кои дополнително ќе го зголемат товарот врз сиромашните!

Во анализата на новите предлог законски измени на даночната регулатива кои Владата ги предлага и тоа по скратена постапка, Секторот

Read more

Краток осврт поврзан со новите сообраќајни мерки во центарот на Велес

Жителите на градот Велес веќе неколку години наназад мака мачат кога се движат со своите автомобили низ центарот на градот. Делумно

Read more