Двојазичните униформи се спротивни на мислењето на Венецијанската комисија

Реакција на Политичката Партија Левица Поради стравот дека обидот за воведување на двојазични униформи со закон ќе биде блокиран од

Read more

Венецијанската Комисија тврдеше дека двојазичноста ги надминува европските стандарди

Повторно стана актуелно мислењето на Венецијанската комисија, откако официјално влезе во сила двојазичноста на униформите. Уредбата за двојазичност на униформите

Read more

Левица: Законот за двојазичност е контра-кохезивен и преставува експанзионистички изблик на албанскиот национал-шовинизам

Реакција на политичката партија Левица. ,,Конечно се огласи и Венецијанската комисија со негативна оценка по таканаречениот Закон за јазици, со

Read more