Со новиот ребаланс на буџетот, јавниот долг ќе биде двојно поголем од приходите во буџетот

Реакција на Политичката партија Левица Владата донесе одлука за ребаланс на Буџетот на Република Македонија, а со тоа најави нови

Read more

Левица: Буџетот на Општина Ѓорче Петров се планира и реализира само за потребите на администрацијата

Реакција на Левица – Ѓорче Петров. Буџетот на Општина Ѓорче Петров се планира и реализира само за потребите на администрацијата,

Read more

57% од народните пари се трошат за плати во администрацијата, а само 0,43% за социјални бенефиции

Реакција на Левица – ЛО Свети Николе. На десеттата седница на Советот на Општина Свети Николе, советници и од СДСМ

Read more

Левица: Милионски суми од буџетот на Република Македонија секоја година се исплаќаат за привремени вработувања

Реакција на Левица – Трудов Сектор. Секоја година од Буџетот на Република Македонија се исплаќаат милионски суми за привремени вработувања.

Read more

Мустафаоглу: Во Општина Ѓорче Петров иста песна пеат претходната и сегашната власт

Фејсбук статус на Дарја Муставаоглу – Советник од Левица во Општина Ѓорче Петров. 1. „Финансиски уништена општина“– гласаат „ЗА“ четвртиот

Read more

Во предлог буџетот профитот на олигархијата не се чепка

Статус на Јован Крајевски, член на Централниот Комитет на Политичката партија Левица. Решиле буџетот да си го полнат преку приватизација

Read more

Крмов: Во време на енергетска криза Владата крати на гасификација за 63%, а троши на мебел и луксузирање

На собраниската расправа за Буџетот, пратеникот од Левица Борислав Крмов, во своето обраќање осврна посебно внимание на непродуктивните трошоци кои

Read more

Крмов: Дупката во буџетот Владата ќе ја пополнува преку приватизација

На денешната собраниска Седница, пратеникот од Левица Борислав Крмов, побара збор, и жестоко го критикуваше предлог буџетот за 2022 година.

Read more

Во буџетот за Делчево предвидени – 0 денари за детски градинки и 6 пати поголем износ за патни и дневни расходи на градоначалникот

Согласно регулативата, во месец декември, советите во Општините ширум државата треба да ги изгласаат буџетите на Локалната самоуправа. Традиционално, изгласувањето

Read more

Левица: Владата со ДДВ ќе ја спасува кризата – наместо да ги оданочи најбогатите компании

„Историски највисокиот буџет изгласан до сега во Република Македонија, во време на економска, здравствена и енергетска криза, целосно потфрла во

Read more

СДСМ и ВМРО-ДПМНЕ одобрија да гради компанија поврзана со корупција на Косово

Во Собранието, СДСМ и ВМРО-ДПМНЕ немаа забелешки Американско-турскиот конзорциум Бехтел и Енка да ги гради автопатите од Коридор 8 и

Read more