Тодоровски ги демантираше лажните обвинувања од бугарскиот новинар пренесени од русофобските медиуми во Македонија

Дарко Тодоровски e Магистер по меѓународни односи и воен аналитичар кој веќе трета година е на докторски студии во Русија

Read more

Започна бугарската пропаганда во Штип

Пишува: Јован Јанев Бугарска пропаганда низ Штип! На кратко – секогаш се почнува од мали работи(како овие стикери-лепенки) а понатаму

Read more

Никола Жежов: Се отвораат вратите за непречено дејствување на бугарската пропаганда во Македонија

Професор д-р Никола Жежов го испрати своето ОБРАЌАЊЕ ПО ПОВОД ЗАПИСНИКОТ НА МЕШОВИТАТА МАКЕДОНСКО- БУГАРСКА ИСТОРИСКА КОМИСИЈА. Објавениот записник на

Read more

Слезенковски: Владата на Република Македонија дава слободен простор за ширење на бугарска пропаганда на нашата територија

Пишува: Слезенковски Кирил – член на Советот во Општина Илинден при политичката партија Левица Бугарската пропаганда почнува да се шири

Read more