Бугарите нема да ја ревидираат преговарачката рамка

„Бугарија постојано и јасно го кажува својот став дека договорите мора да се реализираат. Потсетувам дека РСМ е земја членка

Read more

Ахмети го откри договорот потпишан со „Вреди“: Ќе се согласи ли ВМРО-ДПМНЕ на уставни измени?

едиштето на колацијата „Вреди“ денеска во фокусот на медиумскиот објектив. Домаќините пристигнаа триесеттина минути порано во седиштето чекајќи ги гостите

Read more

Зa одложеното дејство на уставните измени

-Фејсбук статус на Влатко Токарев Зa одложеното дејство на уставните измени многу кажува молкот на бугарските политичари. Бугарија е во

Read more

Сиљаноска најавува уставни измени?

Опозицијата ја менува реториката. Црвените линии на одречно одбивање промена на Устав под “Бугарски диктат“, сега се можност за дискусија

Read more