Рацин – Болшевичка партија

Објава на Левичарскиот Институт „Рацин“ – по повод годишнината од Октомвриската револуција насловен – „Болшевичка Партија“, кој своевремено е напишан

Read more

150 години од раѓањето на Ленин

Денес, 22 април 2020, се одбележуваат 150 години од раѓањето на Ленин, лидерот на Руската Револуција. Еден од корените на

Read more