80 години од битката која беше пресвртница во Втората светска војна – Битката за Сталинград

Денес се навршуваат 80 години од Битката за Сталинград која започна на 17 јули 1942 година и траеше до 2

Read more

Последната битка во Европа

15 мај 1945 – На денешен ден, пред 72 години, завршила битката на Полјана (Словенија, Југославија). Официјално тоа е последната

Read more