Повеќе од половина милион луѓе во САД се без дом – ниво што не е забележано ни во многу посиромашни земји

Новата истрага на „ProPublica“ открива како американските издавачи на станови користат софтвер кој им помага да манипулираат со домувањата, преку

Read more