Грчката железница во штрајк, причина е човечка грешка, но суштината е лошата приватизација

Грција прогласи тридневна жалост поради најтешката железничка несреќа во последните децении. Најмалку 43 лица загинаа, а 130 се повредени кога

Read more

Левица од Атина: Грција и Бугарија мора да ја признаат самобитноста на македонската нација

Соопшение на Политичката партија Левица Изминатиот викенд во Атина се одржа уште една Меѓународна анти-империјалистичка конференција во организација на Светската

Read more

Грчките власти забрануваат постоење на македонска организација во градот Серес

Организацијата “Свети Кирил и Методиј – локално друштво Серес” е формирано во декември 2017 година од членови на македонското малцинство

Read more