Словачкиот премиер Фицо е тешко повреден откако беше застрелан од непосредна близина

Седумдесет и едногодишен маж, жител на село од централна Словачка, го извршил нападот врз словачкиот премиер Роберт Фицо, кој се

Read more

Габриел Гарсија Маркез: Рибата е црвена

Извадок од книгата ,,Рибата е црвена’’ (,,El pez es rojo’’) од Габриел Гарсија Маркез, колумбиски писател, новинар и политички активист,

Read more