Екс министер осуден поради автопат на „Бехтел и Енка“ во Косово

Основниот суд во Приштина ги осуди поранешниот министер за инфраструктура Пал Лекај и уште тројца функционери во Министерството поради 53 милиони евра,

Read more

Трајковски: За неоправданоста на инвестирањето во новите автопатишта

Анализа на професорот од Техничкиот факултет во Битола, Дејан Трајковски, за неоправданоста на инвестирањето во новите автопатишта             Анализата на неоправданоста

Read more

СДСМ и ВМРО-ДПМНЕ одобрија да гради компанија поврзана со корупција на Косово

Во Собранието, СДСМ и ВМРО-ДПМНЕ немаа забелешки Американско-турскиот конзорциум Бехтел и Енка да ги гради автопатите од Коридор 8 и

Read more