Палестинецот живее со 2 парчиња леб и плаче за вода – светот демонстрира

Заменик-координаторот на ООН за Блискиот Исток, Лин Хестингс, кој е и хуманитарен координатор за палестинските територии, рече дека само една

Read more

Американски новинар ја истражува хуманитарната криза во Венецуела: Каде се празните полици?

Медиумите на запад пренесуват како состојбата во Венецуела е депресивна и тешка, а полиците во супермаркетите празни, но дали е

Read more