Доставените „леопарди“ во Киев, направија големи логистички проблеми

Весникот „Форин полиси“ пренесува дека „Тенковите Леопард, кои пристигнуваат од осум различни земји, сите користат различни гранати, што значи дека

Read more

„Њујорк тајмс“: Европа има „бонсаи армии“

Европските земји се тркаа која повеќе ќе даде тенкови за Украина, но кога дојде моментот на нивно испорачување, интересот драстично

Read more