Јовановска: Левица ќе застане позади секоја дискриминирана општествена група

Во предизборната програма на Левица опфативме многу мерки кои што се однесуваат на пензионерите: линеарно зголемување на пензиите од 5.000 денари; утврдување на минимална пензија во висина од 2/3 од просечната плата; нови државни пензионерски домови, намалување на старосната граница за одење во пензија: возраст од 60 години – за жени и 62 години – за мажи

Read more