Членови на СОНК протестираат пред СОНК поради информации за прекин на штрајкот

Над 300 членови на СОНК денес се собраа пред седиштето на Синдикатот, во знак на незадоволство од постигнатиот договор помеѓу

Read more

Власта на СДСM прави обид да го саботира штрајкот на просветните работници

Фејсбук статус на Саше Јанчев – член на Централниот комитет на политичката партија Левица Денеска започна штрајкот на просветните работници

Read more

Левица: Власта се обидува да го задуши штрајкот во воспитно-образовните установи

Реакција на Политичката партија Левица. Левица во целост ја поддржува борбата на просветните работници за достоинствено вреднување на нивниот труд,

Read more