Во новиот оглас на национални шуми – подружница „Бигла‘‘ Демир Хисар нема место за Македонци

Деновиве ЈП Национални Шуми објави јавен оглас за над 300 работни места ширум подружниците во Република Македонија. Освен тоа што

Read more

Мицкоски го почна тендерот за Чебрен – СДС го заврши

Периодов се потврди дека енергетската визија на коалицијата СДС – ДПМНЕ во однос на приватниот капитал воопшто нема никаква разлика.

Read more

СДС и ДПМНЕ го блокираат намалувањето на банкарските провизии

Пратениците на #Левица, уште на средината на јули, до Собранието поднесоа Предлог-закон за изменување и дополнување на Законот за платежни

Read more

(Видео) ДПМНЕ и СДСМ туркаат катастрофална промена на Деловникот: Во иднина ќе нема опозиција!

Понудената промена на Деловникот која власта и опозицијата сакаат насилно да ја протиркаат во Собрание е крајно штетна и опасна,

Read more

(Левица) Децата во градинката Радост во Гази Баба – жртви на партиските препукувања меѓу СДСМ И ДПМНЕ

Реакција на Левица – Гази Баба Долготрајната партиска војна во скопската градинка „Детска радост” во општина Гази баба, кулминираше пред

Read more