Ројтерс: Освен Трамп, сите останати живи американски претседатели се директни потомци на робовладетели

Според истражувањето на Ројтерс, најмалку 118 влијателни луѓе во САД, вклучително и поранешни претседатели, членови на Конгресот, сенатори, гувернери и

Read more

Ние сме робови законски, како последица на предавството на нашите законодавци

Извадок од L’Ami du Peuple, – Жан-Пол Мара, јули 1792 Да не се плашиме да го повториме следното: ние сме

Read more