Путин и Си Џинпинг се сретнаа во Пекинг – Најавено продлабочување на соработката

Денес во Пекинг е првиот ден од дводневната посета на НР Кина од страна на рускиот Претседател Владимир Путин. Рускиот

Read more

Јуанот го надмина Еврото во светската трговија

Глобалните компании издаваат рекордни износи на обврзници деноминирани во кинески јуани и во голема мера позајмуваат од кинески банки поради

Read more