Рудолф Кистлер – младиот адвокат кој брилијантно го бранеше Гаврило Принцип

На денешен ден 1914 година се случи атентатот на престолонаследникот на Австро-Унгарија, Франц Фердинанд во Сараево, чин кој според некои

Read more