Промоција на монографијата за Универзална сала, „Скопскиот симбол на хуманоста“ во Градска библиотека „Браќа Миладиновци“

На 6 март (среда) во 12 часот во Градската библиотека „Браќа Миладиновци“ ќе се одржи промоција на монографијата за Универзална

Read more

„Само птиците се враќаат назад“ ново дело на Христијан Аџиоски

Петтата книга по ред на битолчанецот Христијан Аџиоски е со наслов „Само птиците се враќаат назад“. Се работи за историска

Read more

Промоција на книгата „Бела сама“ од Виолета Танчева Златева во КИЦ

На 13. февруари 2024 година (вторник) , со почеток од 19:19 часот  во Културно информативен центар Скопје- Салон Империјал 2

Read more

Промоција на книгата „Вовед во славистиката“ од Емил Ниами во КИЦ

На 25 јануари 2024 (четврток), со почеток од 19 часот во Културно информативен центар – Скопје, Салон Империјал 2 ќе

Read more

Промоција на книгата „Патот на водата“ од Гордана Каракашевска во Градската библиотека во Скопје

Вечерва 12.12.2023 година , со почеток од 19 часот во во спомен-собата “Т’га за југ” во Градската библиотека во Скопје,

Read more

Денот на македонскиот јазик денес ке биде одбележан во Романија

Во Музејот на романската литература во Букурешт денеска 7 декември со почеток од 19 часот ќе биде одбележан Денот на

Read more

Промоција на „Бигор шарпланинецот“ од Ферид Мухиќ во Културно информативен центар – Скопје

На 15 ноември (среда), во Културно-информативниот центар, со почеток од 19:19, часот ќе се одржи промоција на новата книга од

Read more

Промоција на „Книжевна мапа на Скопје“ денес во библиотеката „Браќа Миладиновци“

Во чест на 13 Ноември – Денот на ослободување на Скопје, како и во рамките на одбележувањето на својот 78.

Read more

По повод 100 години од раѓањето на македонскиот великан oбјавена e книгата „Од онаа страна на Небиднината: разговори со Светлана Шопова за Ацо Шопов“ од Иван Антоновски

По повод 100 години од раѓањето на македонскиот класик Ацо Шопов, издавачката куќа „Дијалог“ ја објави книгата „Од онаа страна

Read more

Разговор со Васко Марковски, автор на „Урбани легенди“ во Градска библиотека „Браќа Миладиновци“

На 07.11.2023 (вторник) со почеток од 19 часот во спомен-соба „Т’га за југ“ во Градска библиотека „Браќа Миладиновци“ ќе се

Read more

Промоција на книгата „Транскултурни разногласија: Избрани критики и есеи“ од Анастасија Ѓурчинова во Градската библиотека „Браќа Миладиновци“

Денес (25 октомври) ,со почеток во 12 часот, во Градската библиотека „Браќа Миладиновци“ Скопје- Спомен соба ‘Т’га за југ’, ќе

Read more