Промоција на книгата „Лирски патувања“ од Сузи Тенева во КИЦ

На 30 мај (вторник) со почеток во 19 часот во Салон Империјал 2 во Културно информативниот центар – Скопје, ке

Read more

Концерт на Јордан Костов квартет во КИЦ

На 25.05 (четврток) со почеток во 20 часот во Културно-информативен центар – Скопје, Салон 19:19 ке се одржи концерт на

Read more

„Stolen moments“ изложба на фотографии од Виктор Соколовски

Културно-информативен центар – Скопје, Салон Империјал 2, 25 април, 20,00 часот Почитувани Културно-информативниот центар – Скопје, има особена чест и

Read more

Меѓународен ден на џезот 2023

Четврток, 27.04.2023, Салон 19:19, 20 часот Меѓународниот ден на џезот е Меѓународен ден прогласен од Организацијата за образование, наука и

Read more

Промоција на книгата „Ѓорѓи Доневски – зачувувањето на фолклорното творештво од Егејска Македонија“

Промоција на книгата „Ѓорѓи Доневски – доајен во зачувувањето на фолклорното творештво од Егејска Македонија“ од проф. д-р Наташа Диденко

Read more

Конкурс за литературна дејност

На својата фејсбук страна Културно Информативниот Центар објави: ЈУ Културно Информативен Центар – Скопје, врз основа на програмата за литературна

Read more

Доделување на наградата „13 Ноември“

Соопштение на КИЦ – Културно информативен центар – Скопје Приказна за духот и слободата на Скопје, доделување на највиско признание

Read more

Промоција на првата и единствена Aнтологија на македонската слем поезија

 22. јуни 2022 година, 19:19 часот  Салон 19:19 Културно информативен центар – Скопје Бидете дел од промоција на првата и

Read more

Филмот „Битката за Севастопол“ вечерва со проекција во КИЦ

Вечерва (10-ти мај 2022), со почеток од 19:19 часот, во Културно Информативен Центар – Скопје (Салон 19:19), од Левичарскиот Институт

Read more