Ден на сесловенските просветители Св Кирил и Методиј

Објава на Левица – Сектор Култура Значајни за Македонија, но и за останатите словенски народи, Кирил и Методиј, основоположниците на

Read more

Камиказа: Татко ми од Егејска Македонија на 95 години ми рече да ви ги поставам овие прашања

Фејсбук статус на Петар Георгиевски Камиказа – музичар и поранешен кандидат за градоначалник на Град Скопје Татко ми, кој е

Read more

На денешен ден 1945 г. донесено е решението за утврдување на македонската азбука

На денешен ден 1945 година, Народната влада на Демократска Федеративна Македонија, по предлог на Комисијата за јазик и правопис при

Read more