„Страв од непознатото“ – изложба на Христина Марковска во Гостивар

„Страв од непознатото“ е наслов на самостојната изложба на уметницата Христина Марковска, поставка што ќе биде отворена на 24 ноември

Read more

„Поглед кон недоглед“ – изложба на Марјан Стојаноски во Струга

Во Центарот за култура „Браќа Миладиновци“ во Струга денес ќе биде отворена изложбата „Поглед кон недоглед“ на Марјан Стојаноски. Во

Read more

Изложбата „Музејот – Кустос на градот“ во Музеј на Град Скопје

На 24 ноември 2023 година (петок) во 19:30 часот во Музејот на град Скопје ќе се отвори постојаната поставка „

Read more

„Политичарење“ изложба на Андреј Марјановиќ во Музеј на град Скопје

Во петок (24.11.2023) во Отворено Графичко Студио, Музеј на Град Скопје ќе се отвори изложбата „Политичарење“ на Андреј Марјановиќ.Циклусот „Политичарење“

Read more

„Фрагментирани реалности“ изложба на Страхил Петровски во КИЦ

На 24 ноември (петок), со почеток од 20 часот во Културно-информативен центар – Скопје, Салон Империјал 1 и 2 ќе

Read more

Изложбата „Од уметничко наследство на Дебарско-мијачките зографи“ денес во МАНУ

Денес со почеток од 18,30 часот, во ликовниот салон на МАНУ ќе биде отворена изложбата „Од уметничко наследство на Дебарско-мијачките

Read more

Изложбата ‘Првиот скопски партизански одред’ утре во Музејот на Град Скопје

Музеј на град Скопје по повод 13-ти ноември Денот на ослободување на Скопје, организира изложба со наслов “ПРВИОТ СКОПСКИ ПАРТИЗАНСКИ

Read more

Ревија на носии од Горновардарска етнографска целина во Куманово

Утре 10.11.2023 (петок) во 18:00 часот во Фоајето на НУЦК „Трајко Прокопиев”-Куманово ќе се одржи Ревија на носии од Горновардарска

Read more

Изложба „Апостолите на современата македонска ликовна уметност“ по повод денот на ослободување на градот Штип, денес во Штип

Денес, 8-ми ноември со почеток од 14 часот во уметничката галерија „Безистен“ во Штип ќе биде отворена изложбата „Апостолите на

Read more