Оспорена пред Уставен суд владината одлука за изградба на ветерни и фотоволтаични централи во заштитениот извор Студенчица

Соопштение на ЛО Левица Мaкeдонски Брод Ја известуваме јавноста и граѓаните на Македонски Брод, Кичево, Прилеп, Долнени и Пласница дека

Read more

Левица: Владата со Кочо Анѓушев легализира хидроелектрани во заштитени подрачја

Соопштение на политичката партија Левица. Новиот предлог Закон за урбанистичко планирање претставува скандалозно решение за засилената деградација на животната средина

Read more

Кочо Анѓушев со неговите хидроелектрани ќе го спасува УНЕСКО статусот

Од иницијативата „Охрид СОС “на својот фејсбук профил објавија дека се револтирани од одлуката на Владата со која се предвидува

Read more