Може ли државната електродистрибуција да се продаде на приватници?

Може, зошто не би можело. Затоа сега плаќаме најскапа мрежарина во регионот, поскапа и од самата електрична енергија. Може ли

Read more

(Видео) МВР нема суверинитет таму каде ДУИ владее

Пратеничко прашање до Министерот за внатрешни работи од пратеникот на #Левица Борислав Крмов: ,,Се работи за инцидентите околу селото Слупчане и ЕВН,

Read more

Државата мора да го превземе стопанисувањето со струјата за домаќинствата

Реакција на Политичката Партија Левица Лиценцата на ЕВН Хоум за вршење на енергетска дејност снабдување со електрична енергија истекува на

Read more

Дефект во РЕК Битола – Дали и се заканува енергетски колапс на Македонија

Блок 1 на РЕК Битола утрово е исклучен од мрежа заради скинати цевки во котелот на постројката. Во тек е

Read more

Левица: Владата со народни пари ќе го финансира приватниот сектор

Реакција на Левица – Сектор Економија Со одлука на Владата на Република Македонија, од 1ви Декември до 30ти Април, Владата

Read more