Кираџиева: ДПМНЕ и СДС ако живееја во минатиот век, ќе ве убедуваа дека Гемиџиите се нестабилни личности

Весна Кираџиева, член на ЦК на Левица, со свој одговор по однос на коментарите на СДСМ, ВМРО-ДПМНЕ и ДУИ, кои

Read more

Едногласно прифатена иницијативата на Левица за враќање на мошите на Панко Брашнаров

Соопштение на ЛО Левица Велес Иницијативата за враќање на моштите на народниот учител Панко Брашнаров, предложена од советничката група на

Read more

Последното писмо на Јордан Поп Јорданов – Македонски револуционер, член на Гемиџиите

Јордан Поп Јорданов – Орцето е македонски револyционep – анapхист, член на илегалниот тepopистички кружок Гемиџии кој кон крајот на

Read more