Уставниот суд докажа дека сме колонија

Веста дека Уставниот суд нема да поведе постапка за оспорените одредби во Договорот со „Бехтел и Енка“ кои предвидуваат прекувремена

Read more

Екс министер осуден поради автопат на „Бехтел и Енка“ во Косово

Основниот суд во Приштина ги осуди поранешниот министер за инфраструктура Пал Лекај и уште тројца функционери во Министерството поради 53 милиони евра,

Read more

Левица: Бехтел и Енка уништуваат непроценливо минерално богатство во прилепско

Реакција на Левица – Зелен сектор Зелениот сектор на Левица изразува длабока загриженост и разочарување во врска со алармантните случувања

Read more

(Видео) Корпоративно ропство: 60 часовна работна недела

Соопштение на Политичката партија Левица Најголемиот грабеж на 21-от век го спроведува Владата на Република Македонија.Штотуку на шверцерски начин и

Read more

СДС и ДУИ со европско знаменце изгласаа ропство

Реакција на Политичката партија Левица Вчера, на шверцерски начин, Сообранието ги изгласа предложените капиталистички измени на Законот зa работни односи.

Read more

(Видео) Бехтел е корумпирана компанија чии директори се осудени за корупција

Говор на пратеникот Борислав КРМОВ за предлог-Законот за утврдување на јавен интерес и номинирање на стратешки партнер, од групата закони

Read more

(Видео) Крмов за СДС: Шајка не знаете да заковате но знаете да уништувате

Пратеникот на #Левица Борислав Крмов за предлог-законот за градење со европско знаменце за “Бехтел и Енка” “Министерот Бочварски во неговото

Read more

(Видео) Апасиев: Деловникот прекршен и злоупотребен – за шверц на 60 часовна работна недела

Процедурално обраќање на претседателот на #Левица Димитар Апасиев за шверцувањето на закони со европско знаменце “Членот 136 од Деловникот вели,

Read more

Трајковски: За неоправданоста на инвестирањето во новите автопатишта

Анализа на професорот од Техничкиот факултет во Битола, Дејан Трајковски, за неоправданоста на инвестирањето во новите автопатишта             Анализата на неоправданоста

Read more

Апасиев ги предупреди службеници од Сектетаријатот за европски прашања: Пазете што потпишувате?

5 -те закони во корист на американската компанија, Бехтел и Енка и нивниот бизнис со проектите за изградбата на коридорите

Read more

Левица: Останува закочен Законот за експлоатација на работниците поради амандманите на Левица

Соопштение на политичката партија Левица Предлог-законот со кој пратениците на ДУИ и СДС предлагаат прекувремена работа на работниците, во случаите

Read more