(Видео) Аргентина парализирана: Генерален штрајк против реформите на Милеи

Аргентинските работници денеска започнаа голем генерален штрајк против радикалните мерки за штедење и планираните реформи на новиот претседател Хавиер Милеи.

Read more

Либералните мерки на Милеи, предизвикаа рекордна инфлација во Аргентина

Годишната инфлација во Аргентина се искачи над 250% во јануари, со што е забележана најголемата девалвација на пезосот во последните

Read more