Стојчевска: Граѓаните, посебно младите, треба да ја доживуваат библиотеката како сигурно место за креација 

„Една од главните мисии и желби ми е културната јавност, посебно младите да ја почувствуваат и доживеат Библиотеката како свое место за изразување, истражување, сигурно место за креација и мислам дека низ многуте активности што ги спроведуваме, успеваме во тоа.“

Read more