Њујорк Тајмс: Авдеевка е катастрофална загуба за Киев

Стотици украински војници исчезнаа или се заробени од руски единици за време на нивното хаотично повлекување од градот Авдeевка, објави

Read more

Авдеевка падна, руската војска ја проби најутврдена линија на Украинците

Украинската армија потврди дека е издадена наредба за повлекување од делови на Авдеевка, град кој се наоѓа во непосредна близина

Read more