150 години од раѓањето на Јане Сандански

Во историјата постојат два вида на личности – едни што ја создаваат и други што ја следат историјата. Денес, после

Read more

Декларација на семакедонскиот собир во чест на Јане Сандански

Во неделата се чествуваше 107 години од смртта на македонскиот револуционер Јане Сандански во Мелник. По тој повод, на церемонијата

Read more

Чествувањето на Јане Сандански на Македонците од Бугарија и годинава помина без државниот врв

Вчера во Мелник седум организации на Македонците од Бугарија организираа семакедонски собор и чествување на Јане Сандански по повод 107-годишнината

Read more

Апасиев е единствениот македонски политичар што се поклони на гробот на Јане Сандански

Денес, вo Мелник на гробот на македонскиот војвода и револуционер Јане Сандански, ОМО Илинден Пирин и други македонски здруженија и

Read more

Левица се поклони на гробот на Јане Сандански во Пиринска Македонија

Соопштение на Политичката партија Левица. Денес, највисока партиска делегација составена од претседателот на Левица, проф. д-р Димитар Апасиев и генералниот

Read more

Денес се одбележува годишнината од убиството Јане Сандански

Денес, 17 април 2022 година, од 11.00 часот, во Горна Џумаја (денес Благоевград, Бугарија) на гробот на македонскиот војвода, револуционер

Read more