Ердоган до Шведска: Не очекувајте наша поддршка за НАТО после стокхолмскиот протест

Шведска не треба да очекува поддршка од Турција за нејзиното членство во НАТО по протестот во близина на турската амбасада

Read more

Без исполнување на турските барања Шведска и Финска не можат во НАТО

По најавената интеграција во НАТО пактот од страна на Шведска и Финска, Турција одлучи да ја искористи својата позиција и

Read more