Мојсоска: Владините функционери секогаш се исвиркани од својот народ кога се одбележуваат празници

Генералниот секретар на Левица, Јована Мојсоска бо емисијата „Утрински печат“ зборуваше за чествувањето на 151 година од раѓањето на македонскиот

Read more

За Здружението на историчарите на Македонија заедничкото чествување на Делчев е фатален удар врз македонската самобитност

Изразуваме револт и загриженост по повод најавите дека Бугарија и Република Македонија подготвуваат заедничко чествување на 150-годишнината од раѓањето на

Read more