Мицкоски го почна тендерот за Чебрен – СДС го заврши

Периодов се потврди дека енергетската визија на коалицијата СДС – ДПМНЕ во однос на приватниот капитал воопшто нема никаква разлика.

Read more

Тешко на оваа држава и на овој народ со вакви луѓе како вас на најодговорни позиции

„Сега имаме реална можност за доделување концесија на Црна Река и за целосно трансформирање на нашиот енергетски систем. Тоа ќе

Read more

Трајковски: Постои многу поевтин начин за изградба на ХЕ „Чебрен“

Ако веќе решиле Македонија да учествува само со 33% од инвестицијата во реверзибилната ХЕ „Чебрен“, постои многу поевтин начин отколку

Read more

Може ли државната електродистрибуција да се продаде на приватници?

Може, зошто не би можело. Затоа сега плаќаме најскапа мрежарина во регионот, поскапа и од самата електрична енергија. Може ли

Read more

Угледни битолски инженери и професори на мирен протест против ситуацијата за Чебрен

Битолски инженери и професори се собраа денес на мирен протест во Битола, со цел да го изразат своето незадоволство поради

Read more

Чебрен го подарија, а војната за вода е веќе започната

Владата на Македонија донесе уште една капитулантска одлука – реката Црна да ја даде под концесија на Грчка компанија ѐ

Read more

Чебрен мора да биде македонски – протест против продажбата на Чебрен

Здружението на инженери на Македонија за утре најави протест на кој, како што е соопштено, ќе го изразат своето незадоволство и спротивставување

Read more

Левица со поддршка на протестот против продажбата на Чебрен

Соопштение на политичката партија Левица #Левица ја поддржува денешната иницијатива на македонските инженери за протест против одлуката за доделување на

Read more

Трајковски: Економската (не)оправданост на хидроелектрана (ПАХЕ) „Чебрен“

Анализа на професорот од Техничкиот факултет во Битола – Дејан Трајковски Го отворив веб сајтот на ЕСМ (поранешен ЕЛЕМ), со

Read more