Повторно оштетен бугарскиот клуб во Охрид, овојпат искршено стаклото од излогот

На 21.11.2022 година во 02.05 часот, во СВР Охрид пријавено е оштетување на стакло од излог на „Здружение на граѓани

Read more

Левица: Тупанчески продолжува да ги штити фашистичките клубови

Реакција на политичката партија Левица Министерот за правда Тупанчески во однос на најавените законски измени, вчера изјави дека нема можност

Read more

Амбасадорот на ЕУ го осуди кршењето на фашистичкиот клуб во Охрид

Евроамбасадорот Дејвид Гир не сака да одговори дали отворањето на бугарски клубови именувани со контроверзни личности е провокација за Македонија. Инцидентите предизвикани

Read more

Демолирана таблата на здружението „Цар Борис III” во Охрид

Оштетена и искршена е таблата каде што беше испишано името на здружението „Цар Борис III” во Охрид. СВР Охрид пренесува

Read more

Нема осуда – МНР во пресрет на отворањето на фашистичкото здружение „Цар Борис III” во Охрид повика на достоинствено и зрело однесување

По повод отварањето на фашистичкото здружение „Цар Борис III” во Охрид не испрати никаква осуда, туку напротив, на повиците за

Read more

Кираџиева: Давањето дозвола за отварање фашистички клубови е еднаква на предавство

Пишува: Весна Кираџиева – член на Централниот Комитет на Левица Цар Борис Трети се залагал за Санстефанска Бугарија во чии

Read more

Аврамоска: Глорификацијата на фашизмот преку бугарските културни клубови, се промовира како европска вредност

Фејсбук статус на Виолета Аврамоска – Советник од Левица во Општина Охрид На 07.10.2022 година, во петок, во Охрид најавено

Read more

Централен регистар се огласи за регистрацијата на здружението Цар Борис III: Во законот нема посебни одредби за спорни и негативни личности од историјата

Централениот регистар на Република Македонија во врска со регистрацијата на Здружението на граѓани „Цар Борис III“ нагласи дека во своето

Read more

Евреите во Македонија се згрозени од регистрaцијата на здружението со име на фашистичкиот бугарски соработник „Цар Борис Трети“

Евреите во Македонија се згрозени од регистрaцијата на здружението „Цар Борис Трети“: Дали со промоција на фашизмот се зајакнуваат добрососедските

Read more

Левица: Министерката за радост наместо да цензурира – да реагира за новото нео-фашистичко здружение од Охрид

Реакција на Политичката партија Левица Министерката за радост и цензура Бисера Костадиновска-Стојчевска, која покажа капацитет за цензура и регулација на

Read more