Без исполнување на турските барања Шведска и Финска не можат во НАТО

По најавената интеграција во НАТО пактот од страна на Шведска и Финска, Турција одлучи да ја искористи својата позиција и

Read more

Финските новинари под притисок да не зборуваат против кандидаурата на Финска за НАТО

Финскиот новинар Јуха Корхонен, за телевизијата РТ вели дека владата на Финска го потиснува јавното мислење кога станува збор за

Read more

Професори од Европа потврдуваат: Секаде има и печатени учебници!

Професорката Кристина Цонкинска во групата УЧЕБНИЦИ И НАСТАВА МОРА ДА ИМА!, која брои над 75 илјади членови, објави информации од

Read more